Skip to main content

Mobilnäten i Sverige släcks ner och uppgraderas!

 

Utfasningen av 2G och 3G nätet är något som telekom-operatörerna har beslutat om inte bara i Sverige utan i hela världen. De gamla mobilnäten kommer att ersättas med hjälp av nyare och modernare teknik.

Som kund hos Svenska Trygghetslösningar kan du komplettera med en LTE-sändare (Long Term Evolution) som gör att larmet kommer att kunna kommunicera med bland annat 4G-nätet. LTE-sändaren kommunicerar med larmcentralen, skickar sms, ringer ut och ser till att man kan använda mobil-appen. Med denna LTE sändare är man både uppgraderad för 4G-nätet och framtidssäkrad.

Vad det innebär för mig som kund?

 

  • Vi kommer att kontakta er för att boka en tid för uppgraderingen
  • Ert larmsystem kommer efter uppgradering sända via LTE
  • Vid LTE-uppgraderingen gör vi även en service av er larmanläggning
  • Kommunikation med hjälp av LTE innebär bland annat snabbare mobil-app

Hur går uppgraderingen till?

 

Vi kontaktar dig för tidsbokning med en tekniker som genomför uppgraderingen på plats. Teknikern kommer i samband med detta göra en fullständig funktionskontroll av ditt larmsystem och har självklart möjlighet att se över batterinivåerna i dina komponenter.

Om du har haft ditt larmsystem i några år så är det ett ypperligt tillfälle att se över placering av befintliga larmkomponenter. Har du renoverat eller bara möblerat om så kan det finnas en risk att den ursprungliga placeringen inte längre är optimal.

Har du några frågor eller undrar över något når du oss via lte@stl.nu

För mer information angående den pågående utfasningen kan du besöka länken nedan.

Post- och telestyrelsen